Co vlastně chci?

11.11.2012 18:23

 

Co chci ?

Dostáváme denně velké množství emailů na stavby. Dostáváme otázky na cenu, co je nejlepší, co je dostačující, co mám koupit na začátek, na co mám došetřit, co mi vydrží, co mám pro to udělat, co potřebuji k nákupu, co mám napsat do žádosti na policii, jak to mám koupit, jak to mám objednat, jak to střílí, jak je to přesné, jak je to spolehlivé. Kdy se to dá vyzvednout, jaké jsou záruky.

Než se budu věnovat všem odpovědím, uvedu Vám nezpochybnitelné argumenty, proč mít zbraň typu Sa vz.58

1. Tradice československého zbrojního průmyslu, záměrně říkám československého, protože zbraň vznikla v době Československé socialistické republiky, to že probíhaly úpravy až do roku 1973 ve výrobní dokumentaci, je pro mnohé z Vás velká neznámá.

2. Zbraň má neskutečnou technickou výdrž, je výborně navržená, přes milion kusů vyrobených je dostatečným argumentem. Kompatibilita dílů mezi mnoha kusy je stoprocentní. ( AK47 má obrovskou nevýhodu, rozeberete jich 5, zamícháte díly a střílet nemusí po složení spolehlivě ani jeden, ozkoušeno guneXpertem)

3. Cena a dostupnost náhradních dílů je dobrá, cena hlavně s komorou asi 1800,- CZK, třeba tato výměna u AR15, M16, M4 je 10000,-. Bez licence a zbrojního průkazu můžete vlastnit části závěru, nosič závorníku, závorník, závoru, u ostatních zbraní je závěr jasně definován a je pouze na nákupní povolení. Argumenty typu součástky jednou dojdou, nebo že budou neskutečně drahé, pokud dojdou za deset let, dávno tu bude probíhat výroba nových, výroba nových už probíhá, guneXpert jich vyrábí celou řadu, otázka na kompatibilitu nově varobených součástek, zbytečná, máme originální výrobní dokumentaci, nové součástky budou a jsou lepší než ty původní.

4. Pro ráži 7,62x39 je cena střeliva velmi nízká, řeči na téma jednou dojde jsou liché, kolik toho měla a má armáda ve skladech, respektive překupníci, to jsou stovky milionu kusů, jeden útvar vystřílel v dobách pravidelné armády víc za rok, než střelci za deset let. Cena kolem 3,50 CZK za ránu je výborná. Nehledě na to, že tato ráže je obvyklá po celém světě, řeči typu NATO používá 5,56 mě nemusí zajímat, dokud je tu Rusko, náboje v této ráži nikdy nedojdou. Cenu nábojů dělají obchodníci. Nekupte nikdo nic celý měsíc, zlevní. Objektivní cena náboje je 0,90 CZK z vojenských zásob.

5. Spolehlivost Sa vz.58 je enormní, když budete na závodech IPSC s Sa vz.58 a vedle Vás chlápek s AR15, tak asi bude přesnější, ale Vaše zbraň vždy vystřelí, on tu jistotu nemá, jeho jistota se zhoršuje s venovními podmínkami, horším střelivem a podobně.

6.Jistota je kulomet, říká se, mít tuto zbraň doma pod postelí, je největší jistota v dnešní době, nikdo Vás neochrání, policie nepomůže, v případě ohrožení Vám a všem okolo i té policii chybí čas, ten čas nechybí, když zbraň máte blízko sebe, zbraň musí fungovat podle Vás, spolehlivě, musíte jí mít v ruce k okamžitému použití, na gunexpert.cz jsem popisoval případ z mého okolí viz zde.

7. Na střelnici jich potkáte zdaleka nejvíc, jsou v pořízení levné, ale když z toho chcete mít světovou zbraň bude Vás to stát peníze. S běžným provozem, funkcemi, nastřelení, ovládáním Vám poradí každý, je to česká škodovka, my jsme z ní udělali moderní českou škodovku, kdo z Vás má něco z produkce Mladé Boleslavi, ví o čem mluvím.

8. Přesnost je dána spíš ráží, než konstrukcí zbraně, střílel jsem Sa vz.58 kolem 3 MOA to je asi 9 cm na 100 m, 5 cm na 50 M. Konstukční limit neznám, pokud ve zbrojní dílně měl Sa vz.58 4-5 MOA, jednalo se o zbraň způsobilou střelby pro armádu. 

 

V dalším článku se vrátím k otázkám, co jsem položil.

 

Česky English